fbpx

Despre curs

Pictura digitala | Animatie | Modelare 3D | Realitate virtuala

Artă digitală

Cursul de artă digitală are rolul de a familiariza participanții cu tehnici digitale precum prelucrarea imaginii pe calculator, desen, pictură digitală, animație, modelare 3D și desen în realitatea virtuală. Participanții au ocazia de a învăța care este procesul creativ utilizat astăzi în multe dintre domeniile care stau la baza conținutului digital precum filme, jocuri, animații, imprimare 3D și așa mai departe.

ARTĂ DIGITALĂ

Din cauza avansării rapide a tehnologiei, copiii din ziua de azi sunt mult mai confortabili cu utilizarea echipamentelor tehnologice, în unele cazuri chiar mai mult decât părinții. Curiozitatea participanților de a descoperi cum multe dintre produsele pe care le îndrăgesc sunt create stă la baza acestui curs. Prin urmare, cursul se va concentra pe dezvoltarea unor proiecte personale ale participanților, iar dispozitivele folosite (tablete, ochelari VR, imprimanta 3D) vor juca un rol important pentru diferitele etape ale proiectelor. Obiectivul final este ca participanții sa materializeze aceste idei, pentru a avea parte de satisfacția de a începe și termina un proiect cu succes. Desigur, complexitatea proiectelor va fi diferită pentru cele doua grupe de vârstă, iar temele și materialele predate se vor conforma nivelului participanților.  

În acest curs vom trece peste principiile de bază ale artei precum linie, formă bidimensională și tridimensională, proporții, ritm, culoare, textură, concentrându-ne în mod particular pe instrumentele puse la dispoziție.

Eugne Paraschivu

Eugne Paraschivu

Desenator film animație

eugen.paraschivu@fitt.ro

Durata curs

2 ore / saptamana

 

Perioada desfasurare

Perioada de desfășurare va transmisă participanților telefonic, în curând.

Grupa 1 (10 – 14 ani) : în fiecare joi, de la ora 14:00

Grupa 2 (15 – 19 ani) : în fiecare joi, de la ora 17:00

Locuri disponibile

Grupa 1
10 – 14 ani : 10 locuri

Grupa 2
15 – 18 ani : 10 locuri

 

Teme săptămânale

 1. Introducere în arta digitală – Felul în care arta digitală este utilizată în industriile creative moderne, introducerea în programul de editare a imaginii și prezentarea unei teme
 2. Desen și pictură digitală 1
 3. Desen și pictură digitală 2 
 4. Desen și pictură digitala 3
 5. Animație 2D – exerciții de bază pentru animație 1
 6. Animație 2D – exerciții de bază pentru animație 2
 7. Animație 2D – exerciții de bază pentru animație 3
 8. Animație 2D – exerciții de bază pentru animație 4
 9. Modelare 3D – de la schiță la model 1
 10. Modelare 3D – de la schiță la model 2
 11. Modelare 3D – de la schiță la model 3
 12.  Modelare 3D – de la schiță la model 4