fbpx

Despre curs

 acorduri |

variații | strumming de folk

Inițiere în chitară

În cadrul acestui curs vom învăța recunoaştem notele pe chitară, cântăm acorduri, vom explora diverse ritmuri, dar cel mai important, vom pune toate aceste noțiuni în practică, cântând împreună.  

INIȚIERE ÎN CHITARĂ

Muzica poate fi privită ca o limba universală, care ne permite comunicăm şi exprimăm emoții şi gânduri prin intermediul sunetelor şi ritmurilorChitara este unul dintre cele mai populare instrumente muzicale din lume şi poate fi folosită într-o varietate de genuri muzicale, de la rock la muzică clasică

Cursul nu este doar despre a învăța cânți la chitară, este despre a-ți descoperi pasiunea pentru muzică şi a-ți explora creativitatea prin intermediul acestui instrument minunat. 

Constantin-Alexandru Dulică

Constantin-Alexandru Dulică

Trainer de muzică

alexandru.dulica@fitt.ro

Durata curs

1 oră pe saptamana

 

Perioada desfasurare

Perioada exactă va fi anunțată curând.

Grupa 1 (10 – 14 ani) : în fiecare vineri, de la ora 15:00

Grupa 2 (15 – 19 ani) : în fiecare vineri, de la ora 16:15

 

Locuri disponibile

Grupa 1
10 – 14 ani : 10 locuri

Grupa 2
15 – 18 ani : 10 locuri

 

Pentru o bună desfășurare a cursurilor vă rugăm să tratați cu seriozitate prezența. În cazul în care există două absențe consecutive sau o prezeță generală inconstantă la curs, ne rezevăm dreptul de a suspenda înscrierea respectivilor participanți. 

Teme săptămânale

  1. Introducere, prezentarea instrumentului, denumirea si numerotarea corzilor, numerotarea degetelor(fisa representativa), pozitia corecta a mainilor pe chitara, cum se tine pana, exercitiu introductiv (degetele 1, 2, 3, 4 pe fiecare coarda, pana alternativ sus-jos). Demonstratie a diferitor tehnici simple ce se vor invata (tehnici pentru mana dreapta, acorduri strumming, tehnici de chitara clasica). Alegerea instrumentelor pentru cursanti si prezentarea obiectivelor pe termen lung

2. Acordul Em (Mi minor), gasirea lui pe grifful chitarei, variatii pe mana dreapta cu pana, citirea tabulaturii. Prezentarea notiunilor de ritm.

3. Variatii pe mana dreapta (4 timpi, coarda de bas, primele 3 corzi) pe acordul Em. Se introduce acordul Am. 

4. Schimbarea acordurilor Am si Em. Folosirea degetelor potrivite pentru acordurile repsective. Folosirea variatiei de mana dreapta pe acordurile respective. 

5. Introducerea strummingului de folk. Variatie pentru mana dreapta. Se folosesc cele doua acorduri invatate anterior. 

6. Se introduce acordul D (re major). Se repeta toate cele 3 acroduri si variatiile invatate pentru mana dreapta. 

7. Se recapituleaza notiunile invatate anterior. Se pune accentul pe trecerea de la un acord la altul. Se foloseste metronomul. Se introduce acordul C (do major) 

8. Se introduce acordul E (Mi major) si exercitii pentru mana dreapta cu metronom. 

9. Se repeta toate acordurile. Se introduce o tehnica mai complicata pentru mana dreapta. Se introduce acordul G (Sol major) 

10. Se repeta toate notiunile invatate folosind metronomul. Se pregateste spectacolul final. 

11. Se recapituleaza notiunile, se pune accent pe claritatea sunetului produs de chitara. Se verifica notiunile insusite anterior. 

12. Fiecare cursant va exemplifica tehnicile insusite pe parcursul cursului. Se fac ultimele repetitiile pentru spectacolul final.