fbpx

Despre curs

 antrenament corporal |

dicție și respirație | improvizație

Arta actorului

Cu toții ne gândim la teatru ca fiind acel moment în care actorul stă singur pe scenă cu mâna în șold, intonând pe rând cuvintele. Sau aplauzele de final, când, pe actor îl doare spatele de la atâtea plecăciuni. Prin orele de teatru ne propunem să ne luăm ochii de la vârful piramidei și să ne uităm la bază.

ARTA ACTORULUI

 

Teatrul înseamnă grup, familie, o strânsă încredere între cei de pe scenă și cei din spatele ei, din culise. Dar mai înseamnă și joc, da, ne vom juca mult. Pare destul de simplu, dar acesta este unul dintre aspectele pe care vom insista, și care, mai apoi, ne va conduce la următorul, și aici vine în plan antrenamentul corpului. Să clarificăm – nu va fi acea oră de educație fizică cu care toți am fost obișnuiți. Exercițiile propuse vor avea drept scop pregătirea corpului pentru scenă, adică, exerciții de relaxare, de coordonare, echilibru, euritmie, atenție, concentrare.

După vom trece la cuvânt, de la prima citire a unui text până la interpretarea lui. Vom învăța să respirăm costo-diafragmatic, să ne redobândim un suflu puternic și corect. Vom cerceta cu trupul și cu mintea ceea ce înseamnă o improvizație scenică. Se va învăța și text – poeziile, povestirile și replicile vor fi asimilitate cât se poate de natural, fără prea multă uzură a ”învățăturii pe de rost”.

Avem bineînțeles și o parte teoretică, vom povesti despre originile teatrului, istoria sa și feluritele măști pe care le-a purtat de-a lungul timpului până în prezent. Vom afla cine este și ce face regizorul, ce rol are regizorul tehnic, și absolut toată echipa din spatele unui spectacol.

Într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai izolați și dezbinați social, atelierele de teatru se desfășoară cu scopul de a înlătura fricile și granițele, transformându-le într-un timp rodnic, revitalizant, în care cunoașterea și bucuria merg din replică în replică.

Raoul Horn Andreas

Raoul Horn Andreas

Actor

raoul.horn@fitt.ro

Durata curs

1 oră pe saptamana

 

Perioada desfasurare

21 august – 3 noiembrie

Grupa 1 (10 – 14 ani) : în fiecare luni, de la ora 16:30

Grupa 2 (15 – 19 ani) : în fiecare luni, de la ora 17:45

 

Locuri disponibile

Grupa 1
10 – 14 ani : 10 locuri

Grupa 2
15 – 18 ani : 10 locuri

 

Teme săptămânale

 1. O mică introducere în arta teatrală
 2. Cunoaștere și acomodare prin diferite exerciții
 3. Cunoaștere și acomodare prin diferite exerciții
 4. Antrenament corporal
 5. Antrenament corporal
 6. Dicție și respirație
 7. Dicție și respirație
 8. Lectură
 9. Lectură 
 10. Repetiții
 11.  Repetiții
 12.  Reprezentație